Tuesday 13 September 2011

TAPAI BONDAKU


  • Tapai adalah makanan tradisional yg dimakan sebagai pencuci mulut
  • Proses pembuatan tapai amatlah rumit
  • Banyak pantang larang yg perlu dipatuhi dalam proses pembuatan tapai.akan tetapi yg paling penting dalam proses pembuatan tapai ini ialah kebersihan dan kerja yg teliti kerana ia sngat sensitif kepada pembuatnya.Pembuatan tapai memerlukan ketelitian yg tinggi bg mngekalkan rasa manisnya
  • Proses pembuatan tapai ini mengambil masa lebih kurang 3-4 hari bermula dengan merendam beras pulut sehinggalah pembungkusannya.
  • Tapai pulut ini boleh dimakan dengan aiscream,susu cair,cendol,dan sebagainya bagi merasa kelainan kepada pengemar tapai pulut.
 Hari ini tapai yg dianggap sebagai makanan tradisional bukan sahaja dihidang pada hari raya,majlis-majlis keraian bahkan ia dihidang di hotel-hotel bertaraf 5 bintang .

Kepada yg berminat membuat tempahan TAPAI BONDAKU ini,bolehlah menghubungi
di talian 0147047413@WhatsApp 0179914987
Penghantaran hanya di sekitar Melaka,Seremban N.Sembilan


No comments:

Post a Comment